Lesaanbod

We kunnen de volgende lessen aanbieden:

Aangespannen dressuur op elk niveau

Of je nu net begint of al een gevorderde menner bent onze instucteur weet je op een hoger plan te brengen.

Aangespannen carrousel rijden

Het is een onderdeel van de paardensport waarbij in teamverband tijdens het rijden van de figuren de pony wordt gegymnastiseerd doordat de figuren wendbaarheid dan wel verzamelen of uitstrekken verlangen.

meerspannen

Hoe moet dat? Het inspannen en rijden met een tweespan, random, tandem, vierspan? Weinig verenigingen kunnen deze les nog maar aanbieden wij hebben de kennis en ervaring in huis om je hier mee verder te helpen.

Langeteugel

Het trainen van paarden aan de lange teugel dateert al van ver terug in de historie. Al vanaf de 15de eeuw werden paarden aan de lange teugel getraind bij de Spaanse Rijschool in Wenen.

Bij het werken aan de lange teugel worden alle oefeningen van de klassieke dressuur uitgevoerd terwijl de ruiter dicht op het paard of naast de flank van het paard loopt. De buitenteugel loopt vanaf het bit over de rug van het paard naar de hand van de ruiter. De binnenteugel loopt direct naar de hand van de ruiter. Om hulpen te geven worden de teugels, stem en zweep gebruikt.

Vrijheidsdressuur

Vrijheidsdressuur is eigenlijk heel makkelijk om uit te leggen, want dressuur komt van het woord dresseren en is een ander woord voor training en vrijheid spreekt voor zich. Dus vrijheidsdressuur betekent niets meer dan trainen in vrijheid. Het maakt daarbij niet uit wat je traint, of welke oefening je doet, maar het gaat erom dat je het in volledige vrijheid traint en aanleert”

Vakkundige beleerhulp op de klassieke manier

Onze instructuer weet door zijn jarenlange ervaring hoe je een paard/pony het beste op kunt leiden voor het doel waarvoor je het dier wilt gaan gebruiken. Ook bij eventuele problemen weet hij wel een oplossing.

Theorie lessen

Ervaring opdoen in de praktijk door veel te doen is belangrijk. Maar evenzo belangrijk is de theorie daar achter. Het zorgt er voor dat je jouw doelen (makkelijker) bereikt.